tiistai 12. toukokuuta 2009

Se iskee tuulettimeen?

Vatuissa alkaa olla lehtiä, lipstikka kasvaa hyvää vauhtia, ja myös raparperit puskevat lehtiä. Nokkosiakin saanee viimeistään ensi viikolla.

Eilen luottotoimittajamme (kiitos Johanna!) kävi tuomassa meille viisi säkillistä hevosvoimaa. Tänään mentiin Janin kanssa levittämään - onneksi yläpalstaa ei vielä oltu jyrsitty.


Ennen levittämistä kaivoin vielä muutaman kymmenen voikukkaa yläpalstalta, ja huomasin ettei maa ole kovin kosteaa viikonlopun ja eilisen sateiden jäljiltä. Lisää saa siis sataa, mutta mielellään öisin, kiitos. Tai edes työpäivien aikaan :-)

Ja eilen ruokakaupassa silmiin sattui 2. laatuluokan kiinalaista valkosipulia, joka oli jo alkanut itää. Pakko oli ostaa pois kaikki itävät valkosipulit - toinen pussillinen kyllä tarvittaisiin vielä.

Kunhan maa on jyrsitty, päästään istuttamaan ainakin valkosipulit ja pinaattia, muiden kanssa voidaan odotella säiden mukaan, vaikka eiköhän jo ainakin punajuuretkin uskaltaisi kylvää.

PS.
Paula ja Jani kävivät sunnuntaina 10.5. laittamassa multaan matildat, eli nyt kaikki potut ovat jo kasvamassa. Sentään :-)

Ei kommentteja: