keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kitkemistä ja mansikoita

Kävin tänään Pojan kanssa palstalla. Menomatkalla törmäsimme Marioniin, joka oli lähdössä kotiinpäin kitkentäkeikalta. Vaihdoimme siis vuoroa, ja kitkin puolestani herne- ja papumaan palstan alaosassa. Lopuksi nypin vähän hajarikkiksiä sieltä täältä.

Keräsimme puoli litraa mansikoita - ne ovat hyötyneet aurinkoisempaan paikkaan siirtämisestä. Se taisikin olla pääsato, tosin jonkin verran raakileita vielä jäi, eli viikonloppuna tai alkuviikosta kannattanee käydä tarkastamassa tilanne. Pari vattua maistoimme, mutta enimmäkseen ovat vielä ihan raakoja, satoa alkanee tulla ensi viikolla jos säät eivät tämän kummemmiksi muutu. Kohtalaisesti näyttäisi marjoja olevan kuitenkin.

Tällä menolla ei porkkanoiden ja punajuuren harventamisesta tule stressiä, molemmat ovat itäneet niin heikosti. Viimeisimpänä istutettu pinaatti sen sijaan näyttäisi itäneen hyvin - vettä ei ole ainakaan puuttunut.

Härkäpavut ja kaikki perunat kukkivat ja näyttävät hyvinvoivilta. Samoin kesäkurpitsat aloittelevat kukkimista, vaikka kasvit ovat edelleen pieniä rääpäleitä. Sipulit ovat komeita, valkosipulisadosta sen sijaan ei taida tänäkään vuonna tulla hääppöistä - ovat muuten jo laonneet, eli kohta saanee korjata. Näillä säillä mikään tuskin tuleentuu, korkeintaan mätänee.

Jos jotain hyvää tästä kesästä haluaa sanoa, niin ainakaan ei ole tarvinnut pahemmin vettä palstalle kantaa.

Ei kommentteja: