perjantai 26. kesäkuuta 2009

Janon maa (paitsi rikkaruohoille)

26 astetta eikä viime lauantain jälkeen ole satanut.
Mutta rikkaruohot kukoistavat.

Kitkeskelin töiden jälkeen pari tuntia; punajuuripenkin ja sipulipenkit, sekä isoimmat ruohot porkkanapenkeistä. Porkkanapenkkeihin pelkästään pitäis keskittyä ainakin kolmen tunnin ajan, samoin reunuksia pitäisi siitiä ankarasti - juolavehnä koittaa vallata alaa.

Ainakin osa porkkanoista näyttää kasvavan hyvin, osa taas vähemmän. Valkosipulit eivät jostain syystä näytä menestyvän tänäkään vuonna - elleivät ole vain hitaita kasvamaan.

Osa pinaateista alkaa jo kukkia, napsin pois ison pussillisen lehtiä. Punajuuret voivat kohtalaisesti, samoin härkäpavut. Mustat pensaspavutkin varmaan antavat satoa, ja pari hernettäkin yrittää nousta maasta (rikkaruohojen keskeltä). Suurin osa herneistä näyttää menetetyiltä: maassa on niiden kohdalla vain reikiä. Veikkaan kaksisiipisiä rosvoja joelta. Salaateista ei näy jälkeäkään. Maa-artisokat ja perunat voivat hyvin.

Koska luvassa on lämmintä myös öisin, otin harsot pois kaikilta muilta paitsi daikoneilta (mäntysuopaa, kiitos). Laitoin varuiksi nokkosvettä sankoon tulolle.

Niitettyäni pahimmat heinät ja saksittuani osan lupiineista aloin kannella vettä kasveille. Ihan lopuksi laitoin kurpitsoille lisää heinäkatetta ja napsin pari raparperinvartta.

1 kommentti:

Ketturouva kirjoitti...

Ei me sitten keretty plantaasille tänään... luvassa lie siis kitkentäorgioita reilun viikon päästä.