sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Tarkastuskäynti

Viimeisen parin viikon aikana lumi on huvennut aivan silmissä. Niinpä päätimme tehdä tarkastuskäynnin plantaasille nähdäksemme joko on kiire toukotöiden aloittamisella. 

Melkoisen ikäväksi yllätykseksi plantaasille vievä tie oli kaivinkoneiden myllertämä ja parkkipaikka oli vielä lumen peitossa. Uskaltauduimme kuitenkin ajamaan lähemmäs (mikä oli virhe, kuten myöhemmin huomattiin). Laitoimme kumisaappaat jalkaan ja tallustelimme lumen peittämää tienpohjaa yli Mätäjoen ylittävän sillan. Joessa olikin melkoisesti vettä, mutta silta oli sentään kuivilla. Ja lisää virtasi iloisen vuolaasta kevätpurosta palstoilta päin.

Ylempänä sijaitsevista palstoista osa oli jo paljastunut lumesta, mutta omamme, joka sijaitsee varjoisammassa paikassa, oli vielä suurimmalta osaltaan pari-kolmekymmensenttisen lumikerroksen peitossa. Ei siis kiirettä maanmuokkauksella. Totesimme myös talvivahingot: korkea hanki oli päästänyt jänikset herkuttelemaan kriikunanoksilla. Joka ikinen oksan kärki on katkaistu siististi viistoon kuin oksasaksilla konsanaan.

Pois lähtiessämme auto juuttui ensin lumeen. Siitä vielä pääsimme omin avuin irti, mutta sen jälkeen Janin peruuttaessa autoa pois 'pussinperältä' kaivinkoneiden ja sulavesien runtelema tienpohja petti ja auton etupyörät upposivat melkein kiinnityksiään myöten mutaan. Siinä ei enää auttanut kuin soittaa kaveri avuksi kiskomaan auto mudasta.

Autolla emme seuraavan kerran mene kellareita kauemmaksi ennen kuin palstoille johtava tie on korjattu.

Ei kommentteja: