tiistai 29. heinäkuuta 2008

Puoli päivää palstalla

Kävimme koko perheellä plantaasilla. Käynnin varsinainen tarkoitus oli istuttaa Karhuherran äidiltä saatu viinimarjapensas, mutta siinä sivussa tuli kitkettyä salaattipenkki, daikonit, herneet ja pavut ja revittyä yli-ikäiset pinaatit maasta. Lisäksi leikkasin kriikunapuun ympäriltä pitkän heinän ja kitkin ynnä harvensin porkkanoita - kylvönauhasta huolimatta sitä joutui jonkin verran tekemään. Karhuherra kantoi vettä kurpitsoille, kevätsipuleille, punajuurille ja palsternakoille.

Daikon-sato on tänä vuonna jo nyt parempi kuin koskaan ennen. Juuret voisi harventaa poistamalla joka toisen, Ari saisi käydä tekemässä sen itse ja viedä harvennustuloksen mukanaan. Punajuurisadosta sen sijaan tulee kaikkien aikojen surkein. Palsternakat ovat sentään alkaneet kasvaa sen jälkeen kun kitkin penkin.

Jos vain joku kehtaa käydä kastelemassa kurpitsoita, kesäkurpitsaa saa kohta niin paljon kuin sielu sietää, ja salaattiakin joutaa syödä ihan säästelemättä ennen kuin se ehtii yli-ikäiseksi. Kypsiä vadelmiakin olisi sen kun vain jaksaisi ja ehtisi poimia. Poika taisi pistellä kaikki sunnuntain jälkeen kypsymään ehtineet mansikat.

Huomenna nenä näyttää kuitenkin taas maailmalle, joten elokuun ajan palstan hoito ja siitä raportointi jää muiden huoleksi.

Ei kommentteja: