maanantai 2. elokuuta 2010

Sunnuntaipäivä plantaasilla

Kävimme eilen plantaasilla Arilla vahvistettuna. Vietimme palstalla neljättä tuntia ja teimme melkoisen kitkentäurakan alapalstalla. Ari kantoi kasveille varmaankin toistasataa litraa vettä. Lisäksi harventelin hiukan porkkanoita ja multasin niitä. Maasta nousee jo hyvinkin syötävänkokoisia yksilöitä. Poikakin innostui auttamaan harventamisessa, ja nyhti yhden penkin pään järjestelmällisesti tyhjäksi.

Melkein kaikkien sipulien varret ovat laonneet, mutta kun sää on aurinkoinen ja lämmin, ne saavat vielä tuleentua kaikessa rauhassa palstalla ennen korjuuta. Pyöreissä kurpitsoissa on vasta yksi pieni alku, mutta pitkulainen kurpitsa kasvattelee jo kahta mukavan kokoista hedelmää.

Satoa saimme pavuista, herneistä (vähän), porkkanoista (paljon) ja kesäkurpitsasta. Otimme mukaan myös kolme isointa punajuurta. Vadelma-aika alkaa olla ohi, mutta menin vielä keräämään viimeisiä marjoja, jotka lymyilivät syvällä puskissa. Pensaita vartioivia ampiaisia en edes huomannut ennen kuin yksi pisti minua niskaan, auts. Ampparit olivatkin ärhäkkäällä päällä, olimme jo lähdössä kotiin kun yksi pisti myös Aria. 

1 kommentti:

Pitbullsiili kirjoitti...

Täällä pieni tuokkonen vattuja maksaa 5 $, eilen korjattiin eka squash takapihalta, ja sit grillaattiin se (squash, ei pihaa). Kirsikkatomaattejakin saa päivittäin, mutta mansikoita saa vasta kaupasta.