torstai 23. kesäkuuta 2011

Tehoisku

Marion oli vielä lopettelemassa kitkemistä kun pääsimme illalla plantaasille. Olimme ostaneet toisen säkillisen olkikatetta ja narua retkottavien vattujen tukemista varten, ennen kuin useampia varsia katkeaa. Vatuissa onkin jo hyvän kokoiset raakileet. Ensimmäiset kesäkurpitsat ovat myös jo kasvamassa, ja pinaattia voi alkaa vähitellen vaikka korjata nyppimällä aina isommat lehdet talteen.

Marion oli saanut valmiiksi herne- ja pinaattipenkin ja ripotteli vielä olkikatteet eilen perattuun palsternakkapenkkiin ennen lähtöään. Itse hyökkäsin keskenkitkentäisten porkkanapenkkien kimppuun sillä välin kun Jani narutti vadelmanvarsia. Saimmekin myös kaikki porkkanapenkit oljitettua. Vähän olkea on vielä pussissa työkalulaatikossa, josta sen voi levittää vaikkapa kitkettyyn sipulipenkkiin.

Jani kasteli kitketyt ja olkikatetut penkit, osan perunoista ja mansikat, jotka kukkivat kovasti mutta eivät ole vielä alkaneet tehdä marjoja.

Jollekin on muuten tainnut käydä pieni työtapaturma: kylvämäni punajuurivaot kasvavat tällä hetkellä enimmäkseen pinaattia.

1 kommentti:

Pitbullsiili kirjoitti...

Hmm, siemenpussissa kyllä luki punajuuria. Itsekin ihmettelin että olin mennyt ostamaan raidallisia punajuuria :-) Syytämme siis Alkua ja juurta.