tiistai 19. heinäkuuta 2011

Vadelmasato kypsyy

Vietimme maanantaina Pojan kanssa plantaasilla nelisen tuntia. Maa oli hyvin kosteaa ja viime aikojen sateet näkyivät myös rikkaruohojen määrässä.

Kitkin alapalstan yrttipenkin ja salkopapupenkin sekä puolet papu- ja hernepenkistä (palstan puolen). Lisäksi kitkeskelin yläpalstalla härkäpapupenkkiä ja annoin kyytiä joka puolelle levittäytyville maa-artisokille.

Löytyivät ne punajuuretkin sitten - olin erehtynyt pitämään pinaattina ja vasta tarkempi tutkimus paljasti lehtien kuuluvan punajuurelle. Se raidallinen lajike jota istutimme ei näköjään ole kovinkaan punalehtinen... Nyt ne on kuitenkin myös harvennettu ja ehkä satoakin saadaan, penkki tosin kaipaisi vielä tarkempaa kitkemistä. 

Mansikka-aika alkaa olla ohi, mutta vattujen satokausi on nyt alkanut, keräsimme reilun litran kypsiä marjoja. Samaten keräsin litran verran mustaherukoita, mutta jäi niitä vielä toinen mokoma pensaisiin kypsymään. Karviaiset maistuivat vielä vähän raa'oilta joten ne jätin rauhaan.

Sokeriherneitä keräsin ison pussillisen, lisää on niitäkin vielä tulossa. Silpoydinherneet ovat vähän myöhäisempiä, muutaman pulskan palon jo söimme Pojan kanssa mutta loppuviikosta niitä lienee enemmän. Salaattia otin myös pussillisen. Kesäkurpitsat ovat myös hyvällä alulla, ja pari keskikokoista otin mukaan, yhden kumpaakin väriä. Avomaankurkut ovat vielä pienenpieniä. Loputkin pinaatit ovat alkaneet kukkia, joten se niistä kunnes uutta satoa saadaan.

Nostin valkosipuleista ne viime vuotisista lähteneet yksilöt, joiden varret olivat täysin laonneet. Ihan lupaavalta näytti sato ainakin tämän otoksen perusteella. Kuivattelen nyt sipuleita parvekkeella.

2 kommenttia:

Pitbullsiili kirjoitti...

Koetan ehtiä (jaksaa) huomenna piipahtaa plantaasilla. Voisin taas istutella uutta pinaattia?

Ketturouva kirjoitti...

Joo! Siis pinaattia. Me voitaisiin sitten käydä loppuviikosta ehkä pariinkin kertaan vatustamassa, niiden satokausi on varmaan jo ohi kun Irlannista palataan...