torstai 24. toukokuuta 2012

Kylvötöissä

Tänään suoriuduimme plantaasille heti työpäivän päätyttyä. Olin ensimmäinen ja ehdin aloitella penkkien tekemistä ennen kuin Marion tuli paikalle. Jani ja Poika tulivat hiukan myöhemmin, kun olimme jo istuttaneet melkein kaikki sipulit.

Maahan meni tällä kertaa siis sipulia (kelta-, puna- ja salotti-), porkkanaa (Nantes, Purple Haze ja Maestro), punajuurta (Detroit) ja hiukan mangoldia (Vulkan). Valkosipuleita tarvitaan lisää, kenties hiukan porkkanaakin, ja palsternakan siemeniä, joita ei ollutkaan vaikka muistelin muuta.

Marion ja Jani pystyttivät herne- ja papumaan aidat, joten ensi kerralla varmaankin kylvetään palkokasveja ja pinaattia. Haaveilen myös ripottelevani hiukan kukkien siemeniä johonkin nurkkaan. Ja kohta uskaltanee hankkia ja istuttaa myös kesäkurpitsan taimet.

Lämpimien säiden (vihdoinkin!) ansiosta palsta oli puhjennut niin hurjaan kasvuun ja kukoistukseen viikossa, että pääsin leikkimään viikatenaista. Kuivuuden takia saimme kantaa palstalle myös lukuisia kannullisia vettä. 

Tuomi ja selja kukkivat. Samoin mansikat ja marjapensaat.

Ei kommentteja: