lauantai 7. toukokuuta 2011

Kevätkyntö

Kävimme Pojan kanssa hoitamassa maanmuokkausvarauksen ja muokkauksen maksun. Rapsuttelin mansikkamaan puhtaaksi sammalesta ja rikkaruohoista. Sen jälkeen kuritin vatukkoa, eli poistin kuolleet rangat. Poistimme myös seljasta useita kuolleita oksia. Sitten söimme eväsleipiä ja pillimehua. Siirsimme muutaman valkosipulin myllättävältä palstan osalta siihen puoliskoon joka yläpalstasta jätetään möyrimättä, mutta istuttelua hieman haittaa se että plantaasille ei tule vettä vaan se pitää hakea Mätäjoesta. Hieman vielä kääntelin palstaa niistä kohti joissa maa tuntui olevan kovin kovaksi tamppautunut.

Tuhkat ja kalkit jäivät levittämättä - ensimmäiset unohdin ja toiset olivat vielä kaupassa. Kävimme sitten kalkkia sun muuta ostamassa kotimatkalla. Huomenna voisimme käydä heittämässä ne palstalle. Jos maata ei ole vielä muokattu, voisi saman tien kalkita ja tuhkata.

1 kommentti:

Pitbullsiili kirjoitti...

Mä kävin teidän jälkeen paikalla, ja jatkoin muokkausta, sekä kitkin korillisen rikkaruohoja. Nyt on puhdasta. Lopuksi intouduin suoristamaan itäreunaa, mutta (juoma)veden loppumisen takia jouduin jättämään kitkemisen suoristusaloueelta väliin.