maanantai 30. toukokuuta 2011

Kurpitsantaimet

Kävimme istuttamassa kesäkurpitsantaimenet: 3 kpl keltaisia ja 4 kpl vihreitä. Kolme paikkaa jäi vielä tyhjäksi, niihin joko avomaankurkkua tai lisää kesäkurpitsaa? Alimpaan penkkiin (herneaidan viereen) kylvin persiljaa sekä perinteistä että sileälehtistä, tilliä ja lisää pinaattia. Yksi penkki kurpitsoiden vieressä on vielä tyhjillään. Ja salkopavut ovat vielä kylvämättä, koska olin unohtanut laittaa ne likoamaan. Poika siisti yrttipenkin ympäristöä, mutta niittämisellä alkaisi olla jo kiire. Niin oli kuitenkin meilläkin, joten emme sitä joutaneet jäämään tekemään. 

Maa-artisokat työntävät vartta, samoin valkosipulit ja sipulit. Ensimmäisistä perunoistakin näkyy pieniä alkuja. Joitain pieniä sirkkalehtiä pilkotti myös muutamasta muusta penkistä, mutta enpäs oikopäätä muistanut mitä niihin on tullut kylvettyä.

Esteri on hoitanut kasteluhommat hyvin, maa on syvälle erittäin kosteaa. Nyt kun vielä sitä luvattua lämpöä saadaan, eiköhän pääse kasvukin vauhtiin. Ikävä kyllä myös rikkaruohojen.

Me häivymme kuitenkin katsomaan, saisimmeko jonkinlaista ryytimaata aikaan kesäkodinkin pihalle.