perjantai 5. elokuuta 2011

Saalista maassa (ja pensaissa)

Kävimme torstai-iltana plantaasilla korjaamassa satoa. Vattujen aika on selvästi ohi. Koska mustaherukat ja karviaiset eivät olleet kenellekään muulle kelvanneet, korjasin ne ennen kuin loputkin niistä kuivuvat pensaisiin tai putoavat ylikypsyyttään maahan. Muutama mansikkakin löytyi.

Saimme myös salaattia, hyvänlaisen pussillisen papuja, muutaman herneen - niiden aika alkaa selvästi myös päättyä, mutta satunnaisia palkoja vielä pulskistuu - pari kesäkurpitsaa, yhden avomaankurkun ja nelisen varrellista Timoa. Alkavat olla jo yli-ikäisiä ja -kokoisia uusiksi perunoiksi ja hieman jauhoisia keitettyinä. Kokeeksi nostin muutaman porkkanan ja palsternakan, jälkimmäiset ovat vielä hyvin pieniä mutta ensimmäiset hyvinkin syömäkelpoisen kokoisia.

Salottisipulit ovat laonneet ja osa keltasipuleistakin jo, ensi viikolla kannattanee nostella. Mini-salkopavut alkavat myös tehdä satoa. Jani kantoi lopuksi vettä kaikille kasveille paitsi laonneille sipuleille ja itse kitkeskelin vähän salkopapupenkkiä.

Konnaa ei nyt näkynyt.

Ei kommentteja: